Και επειδή το να είσαι αθλητής τριάθλου είναι ιδιαίτερα απαιτητικό τόσο ψυχικά αλλά όσο και σωματικά ,το CGS Triathlon Club μερίμνησε για την καλύτερη αποκατάσταση του σώματος.Σε συνεργασία με τον κύριο Βασίλη Δημητρακόπουλο,κορυφαίο στο είδος του,θα υπάρχει η δυνατότητα για τα μέλη του Club μας ,να απολαύσουν αλλά και να ευεργετηθούν από τις υπηρεσίες του.
Κάθε δεύτερο Σάββατο θα βρίσκεται στο χώρο του CGS και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επικοινωνήσει μια βδομάδα νωρίτερα με τη γραμματεία του Club για να κλείσουν ραντεβού.
Κόστη και διάρκεια συνεδρίας :
45′ λεπτά / 20 ευρώ
60′ λεπτά / 25 ευρώ
Αναλυτικά οι θεραπείες :
ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Το νευρομυικό μασάζ ΝΜΤ είναι μια ακριβής και περιεκτική μέθοδος αντιμετώπισης μυοσκελετικών πόνων και τραυματισμών σε όλο το σώμα, χρησιμοποιώντας βαθιές τεχνικές μάλαξης και κινησιοθεραπείας.

Σκοπός του ΝΜΤ είναι, μέσω του μυοσκελετικού συστήματος να επιδράσει στο νευρικό σύστημα που υπερέχει όλων των συστημάτων του σώματος και ρυθμίζει τις λειτουργίες του.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Το αθλητικό μασάζ είναι τεχνική που βοηθά τον αθλητή να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις υψηλές απαιτήσεις ενός αγώνα, αλλά και για να επανέλθει στην αρχική φυσική του κατάσταση, μετά από έντονη προπόνηση- αγωνιστική δραστηριότητα.

Βοηθά στην αποβολή άχρηστων μεταβολικών προϊόντων και του γαλακτικού οξέως.

Αυξάνει ή μειώνει, ανάλογα, το μυικό τόνο.

Επαναδομεί τους τραυματισμένους ιστούς -Άμεση αποκατάσταση.

Επαναφέρει άμεσα την ελαστικότητα των μυών.

Σκοπός και των 2 τεχνικών είναι η αποτελεσματική ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητή.

 
CUPPING THERAPY / ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ
Μια αρχαία παραδοσιακή τεχνική θεραπεία που εφαρμόζεται πλέον ευρέως και στο χώρο του αθλητισμού.
Χρησιμοποιώντας ειδικά δοχεία διαμέτρου 4-5 εκατοστών που τοποθετούνται στην επιφάνεια του δέρματος και προκαλώντας αναρρόφηση, η τεχνική αυτή σκοπό έχει:
  • την τόνωση του κυκλοφορικού και την καλύτερη αιμάτωση των ιστών
  • την απομάκρυνση τυχών φλεγμονών,
  • την άμεση ανακούφιση από τραυματισμό,

ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βαθύ μασάζ των ιστών του σώματος.

MOXA THERAPY
Η θεραπεία με μόξα είναι μια θεραπεία θερμότητας.
Εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα ειδικά επεξεργασμένο υλικό (από το βότανο artrmisia vlugaris) σε μορφή πούρου-κάρβουνου.
Η πρόθεση αυτής της θεραπευτικής μεθόδου είναι να ζεσταθεί και να τονωθεί η ροή της ενέργειας του αίματος και των σωματικών υγρών στο σώμα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, είναι να απομακρυνθούν οι βλαπτικοί παράγοντες (φλεγμονές, γαλακτικό οξύ κ.λ.π) από τους μύες και τα νεύρα.
ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κρυοθεραπεία, όπως εμφανώς το λέει και η ίδια η λέξη είναι η εφαρμογή πάγου ή κρύου σε έναν τραυματισμό με σκοπό το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Κρυοθεραπεία είναι συχνά η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε αθλητικές κακώσεις, όπου βοηθά να μειώσει τον πόνο, τυχόν οίδημα και φλεγμονή. Είναι επίσης ευεργετικό εναλλασσόμενο με τη θερμότητα όταν  η οξεία φάση του τραυματισμού έχει περάσει.

Η τεχνική αυτή είναι το χρυσό πρότυπο θεραπείας της οξείας φάσης αθλητικών τραυματισμών και χρησιμοποιείται για προστασία μαζί με ανάπαυση, πάγο, συμπίεση και ανύψωση. Θα πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν και να συνεχίζεται για 24-48 ώρες.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή των διαφόρων μορφών κρυοθεραπείας. Ποια θα χρησιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί από το μέρος του σώματος που πρόκειται να ψυχθεί και το είδος του τραυματισμού.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
CGS Triathlon Club

Log in with your credentials

Forgot your details?